Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Olimpia bajnok tornász helyére világbajnok tőrvívót választottak a MOB elnökének

2017.05.03

Olimpia bajnok tornász helyére világbajnok tőrvívót  választottak a MOB elnökének

Kulcsár Krisztiánt választották elnöknek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB)  tisztújító közgyűlésén a  Budapesten a Danubius Helia Hotelben. Az első körben a három elnökjelölt közül Kulcsárra 83-an szavaztak, de a győzelemhez ekkor 84 voks kellett volna. Borkai Zsolt 54, míg Szabó Bence korábbi főtitkár 27 szavazatot kapott, így utóbbi kiesett a versenyből.

A második körben a 45 éves Kulcsár Krisztán 108, míg Borkai Zsolt – aki 2010 nyarán szintén 45 évesen vette át a szervezet irányítását – 51 voksot gyűjtött be, így a Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatója lett a MOB új elnöke

A négy jelöltből alelnöknek Orendi Mihályt (114 szavazat) és Deutsch Tamást (102) választották meg. Gémesi György 65 voksot kapott, Magyar Zoltán pedig az elnökválasztás után visszalépett.

 Az elnökön és az alelnökökön kívül az elnökségbe választották még Gyulai Miklóst, Imre Gézát, Kovács Antalt, Magyar Zoltánt, Markovits Lászlót, Pálinger Katalint, Schmidt Gábort és Vári Attilát.

 A tizenöt tagú elnökségnek automatikusan tagjai a nemzetközi sportszervezetekben pozíciót betöltő személyek: Schmitt Pál és Gyurta Dániel a NOB rendes, Aján Tamás, a NOB tiszteletbeli tagja, valamint Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke. A felügyelő bizottság elnöke

Dávid Imre maradt .Az egyetlen hölgy a felső vezetésben elgondolkoztató

tény.

wp_20170502_13_59_12_smart-1.jpg

Kulcsár Krisztián MOB elnök az újságírók gyűrűjében.

 

 

 

 

 

 

 

Szarvas István